NASCAR Home Tracks

Google+ Twitter Facebook rss

NWES Valencia 4/8 - 4/9 2017 Schedule

Whelen Euro Series
ELITE 1
ELITE 2

EVENT LINKS: TICKETS | SCHEDULE | RACE CENTRAL LIVE | ENTRY LIST | LIVE TIMING | LIVE STREAMING

PRINTABLE FORMAT (PDF) 

Wednesday, April 5

Date/Time Division Event
14:00 All PADDOCK OPENS for installation of teams in pit-boxes

 

Thursday, April 6

Date/Time Division Event
13:00 – 16:00 All PRIVATE PRESEASON PRACTICES (180 Min)
16:15 – 16:30 Elite Club MANDATORY ELITE CLUB BRIEFING Drivers / Crew-chiefs (Briefing room)
16:55 – 17:25 Elite Club SESSIONS 1 (30 min)
17:30 – 18:00 Elite Club SESSIONS 2 (30 min)

 

Friday, April 7

Date/Time Division Event
08:30 – 12:30 All CARS TECHNICAL INSPECTIONS (Technical pit-boxes, according time to appear)
09:00 – 11:00 All DRIVERS REGISTRATIONS (NWES Office – ground floor Race Control building)
12:00 – 12:30 All MANDATORY BRIEFING Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
13:30 – 14:00 Elite 1 PRACTICE (30 min)
14:05 – 14:35 Elite 2 PRACTICE (30 min)
16:00 – 16:30 Elite 1 FINAL PRACTICE (30 min)
16:35 – 17:05 Elite 2 FINAL PRACTICE (30 min)
17:35 – 18:05 Elite Club SESSION 3 (30 min)

 

Saturday, April 8

Date/Time Division Event
10:00 – 10:08 Elite 1 QUALIFYING (8 min)
10:12 – 10:17 Elite 1 SUPERPOLE (5 min)
10:23 – 10:31 Elite 2 QUALIFYING (8 min)
10:35 – 10:40 Elite 2 SUPERPOLE (5 min)
12:00 – 12:30 All AUTOGRAPH SESSION (Paddock)
13:00 Elite 1 Drivers Introduction
13:09 Elite 1 National anthems (USA followed by Spain)
13:29 Elite 1 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
13:30 – 14:10 Elite 1 RACE 1 ELITE 1 (16 LAPS – 64.80 KM) – Green Flag 1 Pace lap
17:00 Elite 2 Drivers Introduction
17:09 Elite 2 National anthems (USA followed by Spain)
17:29 Elite 2 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
17:30 – 18:10 Elite 2 RACE 1 ELITE 2 (16 LAPS – 64.80 KM) – Green Flag 1 Pace lap

 

Sunday, April 9

Date/Time Division Event
08:30 – 08:40 All WARMUP (10 min)
09:30 Elite 2 Drivers Introduction
09:39 Elite 2 National anthems (USA followed by Spain)
09:59 Elite 2 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
10:00 – 10:40 Elite 2 RACE 2 ELITE 2 (16 LAPS – 64.80 KM) – Green Flag 1 Pace lap
12:30 – 13:00 All AUTOGRAPH SESSION (Paddock)
13:30 Elite 1 Drivers Introduction
13:39 Elite 1 National anthems (USA followed by Spain)
13:59 Elite 1 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
14:00 – 14:40 Elite 1 RACE 2 ELITE 1 (16 LAPS – 64.80 KM) – Green Flag 1 Pace lap

PRINTABLE FORMAT (PDF)