NASCAR Home Tracks

Google+ Twitter Facebook rss

NWES Zolder 10/14 - 10/15 2017 Schedule

Whelen Euro Series
ELITE 1
ELITE 2
ELITE Club

EVENT LINKS: TICKETS | SCHEDULE | RACE CENTRAL LIVE | ENTRY LIST | LIVE TIMING | LIVE STREAMING

PRINTABLE FORMAT (PDF)

 

Thursday, October 12

Date/Time Division Event
08:00 All PADDOCK OPENS for installation of teams in pit-boxes
08:30 – 08:45 Elite Club MANDATORY ELITE CLUB TRACK DISCOVERY (Pitlane exit)
10:00 – 10:15 Elite Club DRIVERS REGISTRATIONS (Briefing room)
10:15 – 10:30 Elite Club MANDATORY ELITE CLUB BRIEFING Drivers / Crew-chiefs (Briefing room)
11:20 – 11:50 Elite Club SESSION 1 (30 min)
13:50 – 14:20 Elite Club SESSION 2 (30 min)
15:00 – 15:30 Elite Club SESSION 3 (30 min)
15:45 All PARADE DEPARTURE (all cars ready in pit-lane)
17:00 – 19:00 All PARADE, INSPECTIONS & AUTOGRAPHS IN HEUSDEN-ZOLDER “Marktplein” (drivers in racing suits)

 

Friday, October 13

Date/Time Division Event
08:30 – 12:30 All CARS TECHNICAL INSPECTIONS (Technical pit-boxes, according time to appear)
10:30 – 12:00 All DRIVERS REGISTRATIONS (Race Secretariat – Race Control Center)
12:45 All MANDATORY BRIEFING SIGN-ON Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
13:00 – 13:30 All MANDATORY BRIEFING Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
14:05 – 14:35 Elite 1 FREE PRACTICE 1 (30 min)
14:40 – 15:10 Elite 2 FREE PRACTICE 1 (30 min)
16:40 – 17:10 Elite 1 FREE PRACTICE 2 (30 min)
17:15 – 17:45 Elite 2 FREE PRACTICE 2 (30 min)
18:00 – 22:30 All TIRES REGISTRATION 1 AND PARC FERME (Tire Parc Fermé)
18:00 – 20:30 All PRIME TIRES MOUNTING AND REGISTRATION IN PARC FERME
20:30 – 22:30 All OPTION TIRES MOUNTING AND REGISTRATION IN PARC FERME

 

Saturday, October 14

Date/Time Division Event
09:00 – 09:15 All TIRES COLLECTION from Parc Fermé
09:20 – 10:20 All PRE-QUALIFYING INSPECTIONS (In Pit-lane – refer to procedure)
10:20 All PRE-GRID OPENS (cars must park in pit-lane in order of Elite 1 combined practices)
10:35 – 10:43 Elite 1 QUALIFYING (8 min)
10:47 – 10:52 Elite 1 SUPERPOLE (5 min)
10:58 – 11:06 Elite 2 QUALIFYING (8 min)
11:10 – 11:15 Elite 2 SUPERPOLE (5 min)
11:15 – 12:00 All POST QUALIFYING INSPECTIONS (Technical Pit-Boxes et Parc Fermé)
12:00 – 12:15 All TIRES REGISTRATION 2 (bring sheets to Tires Parc Fermé)
12:00 – 12:40 All PIT WALK & AUTOGRAPH SESSION
13:30 – 14:00 Elite 1 PRE-RACE INSPECTIONS (In Pit-lane – refer to procedure)
14:00 Elite 1 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers ready in their cars)
14:02 Elite 1 Cars move on fast lane in grid order
14:05 Elite 1 Green at Pitlane, all cars go to the grid (1 lap only)
14:08 Elite 1 Introduction special guests
14:10 Elite 1 Show Pompom Girls, on the grid
14:12 Elite 1 Track evacuation (except 1 crew member per car)
14:13 Elite 1 Introduction Grand Marshall
14:14 Elite 1 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
14:15 – 14:50 Elite 1 RACE 1 ELITE 1 (16 LAPS – 64.18 Km) – Green Flag 1 Pace lap
15:00 Elite 1 POST RACE INSPECTIONS (Technical Pit-Boxes et Parc Fermé)
16:20 – 16:50 Elite 2 PRE-RACE INSPECTIONS (In Pit-lane – refer to procedure)
16:50 Elite 2 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers ready in their cars)
16:52 Elite 2 Cars move on fast lane in grid order
16:55 Elite 2 Green at Pitlane, all cars go to the grid (1 lap only)
16:58 Elite 2 Introduction special guests
17:00 Elite 2 Show Pompom Girls, on the grid
17:02 Elite 2 Track evacuation (except 1 crew member per car)
17:03 Elite 2 Introduction Grand Marshall
17:04 Elite 2 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
17:05 – 17:40 Elite 2 RACE 1 ELITE 2 (16 LAPS – 64.18 Km) – Green Flag 1 Pace lap
18:00 All POST RACE INSPECTIONS (Technical Pit-Boxes et Parc Fermé)
18:00 – 19:00 All TIRES IN PARC FERME (Tires Parc Fermé)

 

Sunday, October 15

Date/Time Division Event
09:00 – 09:45 All PIT WALK & AUTOGRAPH SESSION (Pitlane)
09:15 – 09:30 All TIRES COLLECTION from Parc Fermé
10:05 – 10:15 All WARMUP (10 min)
10:30 – 11:00 Elite 2 PRE-RACE INSPECTIONS (In Pit-lane – refer to procedure)
11:00 Elite 2 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers ready in their cars)
11:02 Elite 2 Cars move on fast lane in grid order
11:05 Elite 2 Green at Pitlane, all cars go to the grid (1 lap only)
11:08 Elite 2 Introduction special guests
11:10 Elite 2 Show Pompom Girls, on the grid
11:12 Elite 2 Track evacuation (except 1 crew member per car)
11:13 Elite 2 Introduction Grand Marshall
11:14 Elite 2 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
11:15 – 11:50 Elite 2 RACE 2 ELITE 2 (16 LAPS – 64.18 Km) – Green Flag 1 Pace lap
12:00 Elite 2 POST RACE INSPECTIONS (Technical Pit-Boxes et Parc Fermé)
13:40 Elite 1 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers ready in their cars)
13:42 Elite 1 Cars move on fast lane in grid order
13:45 Elite 1 Green at Pitlane, all cars go to the grid (1 lap only)
13:50 – 14:10 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
13:50 – 14:10 Elite 2 PRE-RACE INSPECTIONS (On the grid – refer to procedure)
13:50 Elite 2 ELITE 2 Season prize giving on the podium
14:12 Elite 1 Drivers and teams in line beside their cars.
14:14 Elite 1 National anthems (USA followed by Belgium)
14:17 Elite 1 Drivers in their cars, Music and race presentation
14:18 Elite 1 Introduction special guests
14:20 Elite 1 Show Pompom Girls, on the grid
14:22 Elite 1 Track evacuation (except 1 crew member per car)
14:23 Elite 1 Introduction Grand Marshall
14:24 Elite 1 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
14:25 – 15:00 Elite 1 RACE 2 ELITE 1 (16 LAPS – 64.18 Km) – Green Flag 1 Pace lap
15:00 Elite 1 ELITE 1 Season prize giving on podium
15:00 Elite 1 POST RACE END SEASON INSPECTIONS (Technical Pit-Boxes et Parc Fermé)
16:00 All SEASON FINALS PARTY (all teams and drivers invited)