Skip to content
NASCAR WHELEN EURO SERIES

2018 NASCAR WHELEN EURO SERIES - FINALS 1&2 
NASCAR GP BELGIUM - CIRCUIT ZOLDER

DOWNLOAD IN PDF | RACE CENTER

Wednesday, October 17

14:00 All PADDOCK OPENS for installation of teams in pit-boxes

Thursday, October 18

08:30 – 11:00 All Supplementary Technical Inspections for selected cars (will be notified)
11:25 – 11:55 Elite Club SESSION 1 (30 min)
13:40 – 14:10 Elite Club SESSION 2 (30 min) 
15:05 – 15:35 Elite Club SESSION 3 (30 min)
16:00 All PARADE DEPARTURE (all cars ready in pit-lane)
16:15 – 18:30 All PARADE IN TOWN (HEUSDEN-ZOLDER – Heldenplein 1)
INSPECTIONS & AUTOGRAPHS – drivers in racing suits

Friday, October 19

08:30 – 12:30 All CARS TECHNICAL INSPECTIONS (Technical pit-boxes, according time to appear)
10:30 – 12:00 All DRIVERS REGISTRATIONS (Race Secretariat – Race Control Center)
12:45 All MANDATORY BRIEFING SIGN-ON Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
13:00 – 13:30 All MANDATORY BRIEFING Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
14:05 – 14:35 Elite 1 FREE PRACTICE 1 (30 min)
14:40 – 15:10 Elite 2 FREE PRACTICE 1 (30 min)
16:30 – 17:00 Elite 1 FREE PRACTICE 2 (30 min)
17:05 – 17:35 Elite 2 FREE PRACTICE 2 (30 min)

Saturday, October 20

10:00 – 10:10 Elite 1 QUALIFYING (8 min)
10:15 – 10:20 Elite 1 SUPERPOLE (5 min)
10:30 – 10:40 Elite 2 QUALIFYING (8 min)
10:45 – 10:50 Elite 2 SUPERPOLE (5 min)
12:10 – 12:40 All PITWALK & AUTOGRAPH SESSION
14:10 – 14:45 Elite 1 ELITE 1 Saturday Race (16 LAPS – 64.18 Km) – Green Flag 1 Pace lap
17:00 – 17:35 Elite 2 ELITE 2 Saturday Race (16 LAPS – 64.18 Km) – Green Flag 1 Pace lap

Sunday, October 21

09:00 – 09:45 All PITWALK & AUTOGRAPH SESSION
10:05 – 10:15 All WARMUP (10 min)
11:20 – 11:55 Elite 2 ELITE 2 Sunday Race (16 LAPS – 64.18 Km) – Green Flag 1 Pace lap
11:55 Elite 2 ELITE 2 Season prize giving on the podium
15:20 – 15:55 Elite 1 ELITE 1 Sunday Race (16 LAPS – 64.18 Km) – Green Flag 1 Pace lap
15:55 Elite 1 ELITE 1 Season prize giving on the podium
17:30 SEASON FINALS PARTY (all teams and drivers invited)